بعدازظهر 15 مارس، انجمن دیپلماسی عمومی چین نشست “سالن شماره 7 لین جیا” را در باشگاه بین المللی برگزار کرد و از وانگ دی، مدیر بخش غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه چین دعوت کرد تا وضعیت، نتایج و اهمیت توافق بین ایران و عربستان سعودی درباره از سرگیری روابط دیپلماتیک دو کشور را به خبرنگاران چینی و خارجی معرفی کند و به سؤالات آنان پاسخ بدهد. «چن یومینگ»، معاون رئیس انجمن دیپلماسی عمومی چین، ریاست این نشست را برعهده داشت.
وانگ دی گفت: پس از انتشار خبر گفتگوی پکن بین ایران و عبرستان سعودی توسط طرف چینی، کشورهایی مانند مصر، ترکیه، عراق، عمان، یمن، بحرین، امارات متحده عربی و پاکستان از گفتگوی پکن و دست آوردهای آن استقبال کردند و معتقد بودند که این توافق .یک پیروزی بزرگ در کاهش تنش در خلیج فارس محسوب میشود. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب و حسین ابراهیم طه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز توافق ایران و عربستان را مثبت ارزیابی کردند و از تلاش های چین برای کمک به دسترسی به این توافق تشکر کردند. وی گفت که گفتگوی ایران و عربستان در پکن یک رویه موفق برای اجرای مؤثر ابتکار امنیت جهانی است که با بازخوردهای تحسین آمیز مقامات و مردم سراسر جهان این موضوع کاملاً ثابت شده است.
بیش از 60 روزنامهنگار چینی و خارجی در این نشست شرکت کردند و خبرنگاران برخی کشورها نیز به صورت آنلاین با حاضران به تعامل پرداختند. روزنامهنگاران خارجی عموماً تحسین صمیمانه خود را از تلاشهای چین برای تسهیل گفتوگو بین ایران و عربستان سعودی ابراز و از سهم بزرگ چین در ارتقای صلح در خاورمیانه تشکر کردند و انتظار داشتند چین در ترویج صلح و آشتی در مناطق دیگر مانند آفریقا و جنوب شرقی آسیا و همچنین در میانجیگری در مناقشات بین روسیه و اوکراین نیز نقش بیشتری ایفا کند .
وانگ دی در پاسخ به سوال خبرنگار رادیو و تلویزیون مرکزی چین درباره عدم تلاش آمریکا برای رسیدن دستاورد مهمی مانند توافق بین ایران و عربستان گفت: این سوال باید توسط آمریکا پاسخ داده شود، من مجاز نیستم به جای آمریکا به این سوال پاسخ بدهم .
وی با اشاره به اینکه تمایل ایران و عربستان سعودی برای پذیرش میانجیگری چین در نهایت مبتنی بر اعتماد آنها به چین صورت گرفت، خاطرنشان کرد: این دو کشور معتقدند چین یک میانجی با حسن نیت است و صمیمانه امیدوار است شاهد صلح و ثبات در خاورمیانه باشد. معلوم است که ابتکارات امنیت جهانی که چین مطرح کرده است به طور گسترده ای مورد پذیرش قرار گرفته است.
همچنین وانگ دی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا چین ممکن است در آینده نشست سران چین و کشورهای خاورمیانه را در پکن برگزار کند و از بیشتر کشورهای خاورمیانه از جمله ایران برای شرکت در این نشست دعوت کند، گفت که این پیشنهاد خوبی است و وزارت امور خارجه چین با جدیت امکان این طرح را بررسی می کند. هر امری که برای توسعه صلح آمیز خاورمیانه مساعد باشد، چین مایل به انجام آن است و به مشارکت بیشتر در ساختن جامعه ای بشری با سرنوشت مشترک ادامه خواهد داد.